₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ЭЄ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.


Σκάνδαλο παιδοφιλίας φτάνει στην αυλή του Βατικανού
Στο κατώφλι του Βατικανού φτάνουν οι ανακρίσεις για ένας από τα μέγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της καθολικής εκκλησίας, καθώς ανώτατοι εκκλησιαστικοί παράγοντες αναγνωρίζουν ότι ο ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, όταν υπηρετούσε ως αρχιεπίσκοπος, είχε διαπράξει σοβαρά λάθη στο χειρισμό μιας υπόθεσης παιδοφιλίας.
Σύμφωνα με την αρχιεπισκοπή Μονάχου και Φράιζινγκ, ένας ιερέας που είχε καταγορηθεί για κακοποίηση αγοριών, εστάλη για «θεραπεία» και επέστρεψε στα ιερατικά του καθήκοντα, για να επιδοθεί εκ νέου σε ασελγείς πράξεις. Επικεφαλής της αρχιεπισκοπής ήταν τότε ο πάπας Βενέδικτος, ο οποίος ενέκρινε τη μεταφορά του «αμαρτωλού» ιερέα για «θεραπεία».
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ένας υφιστάμενος τότε του Βενέδικτου ανέλαβε την πλήρη ευθύνη, επειδή επέτρεψε στον επίορκο ιερέα να αναλάβει ξανά καθήκοντα.


Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Αιδεσιμώτατος Φεντερίκο Λομπάρντι, αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, λέγοντας μόνο ότι καλύπτεται από την ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής του Μονάχου, που –όπως είπε- «αποδεικνύει την μη ανάμιξη του πάπα».


Το σκάνδαλο πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Βενέδικτο, καθώς νές πτυχές του βλέπουν καθημερινώς το φως της δημοσιότητας από τον Ιανουάριο. Ο ίδιος ο πάπας είχε την Παρασκευή συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο της Γερμανίας προκειμένου να συζητήσουν τον χειρισμό της υπόθεσης.


Το Βατικανό προβληματίζεται από την αποκάλυψη ότι ο 86χρονος αδελφός του πάπα Βενέδικτου, Γκέοργκ Ράτσινγκερ, ήταν διευθυντής στη χορωδία ενός οικοτροφείου, στο οποίο έχουν αναφερθεί κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης από μαθητές.Ο ίδιος ο κ. Ράτσινγκερ, που διηύθυνε τη χορωδία από το 1964 έως το 1994, σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι τα κρούσματα σημειώθηκαν πριν από τη δική του θητεία στο σχολείο. Ζήτησε μάλιστα συγνώμη για το γεγονός ότι χαστούκιζε τους μαθητές...

Ο Αρχιεπίσκοπος του Μονάχου, μετά τη συνάντησή του με τον ποντίφικα, δήλωσε ότι ο πάπας είναι «κλονισμένος και οργισμένος» από τις κατηγορίες για κακοποίησης και προέτρεψε τη γερμανική εκκλησία να εργαστεί για την αποκάλυψη της αλήθειας και να παράσχει βοήθεια προς τα θύματα. Ο ιεράρχης δήλωσε αποφασισμένος να διερευνήσει όλες τις καταγγελίες και κάλεσε τα θύματα να βγουν μπροστά, ακόμη κι αν η κακοποίηση έλαβε χώρα πριν από δεκαετίες.


«Η υπόθεση μεγαλώνει μέρα με τη μέρα», σχολίασε ο Τόμας Πφίστερ, δικηγόρος που έλαβε εντολή από την Καθολική Εκκλησία να διερευνήσει τις υποθέσεις κακοποίησεις στο οικοτροφείο της Μονής του Εταλ στη Βαυαρία. Μέχρι στιγμής πάνω από εκατό πρώην μαθητές του σχολείου έχουν επικοινωνήσει μαζί του για να του δώσουν πληροφορίες, αποκάλυψε ο κ. Πφίστερ. «Κάθε μέρα παίρνω e-mails από ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. Για χρόνια έμεναν στη σιωπή. Τώρα θέλουν να ακουστούν», δήλωσε ο δικηγόρος.


http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: